Tolkin u nastavcima

02. 08. 2016. Autor: I.Ž.

Podeli vest

New Line Cinema, Warner Bros. Pictures, MGM i Showtime zvanično su objavili da su završili pregovore oko adaptacije Tolkinovog romana "Silmarilion", koji uključuju filmsku franšizu i tv seriju koja će se emitovati na Showtime-u.

Warner Bros. potvrdio je da se kreće sa produkcijom u kojoj će biti snimljena prva dva filma istovremeno, s tim što će prvi naslov imati premijeru 13.decembra 2018.godine.

"Uz blagoslov Tolkien Estate, nastavljamo putovanje u srednju zemlju. Uz nadzor Oskrarom nagrađenog reditelja Pitera Džeksona kao producenta i scenariste Majkla Arndta koji će adaptirati prvi deo voljenog nam klasika, ubeđeni smo da će i ova adaptacija biti podjenako uzbudljiva, umetnička, uspešna i verna Tolkinovom duhu kao što su Gospodar prstenova i Hobiti bili", izjavio je direktor Warner Bros., Ken Kidžihara.

Reditelj filma još uvek nije poznat. Iako je Silmarilion znatno kraća riča u odnosu na Gospodar prstenova (ima samo jedan deo, dok Gospodar prstenova ima tri), sama radnja knjige pokriva hiljade godina i zasigurno otvara mogućnost mnogobrojnih povrataka u Srednju zemlju.

Broj predleda
0
Prethodna vest Sledeća vest
Popularno
Žerar Depardje se kune u Putina?

Žerar Depardje se kune u Putina?

Novopečeni ...

22. 05. 2013. Trivia

Glasaj za najbolji evropski film

Glasaj za najbolji evropski film

Glasaj za svoj ...

01. 09. 2015. Filmovi

Kletva 'Mračnog viteza'

Kletva 'Mračnog viteza'

Filmska franšiza ...

23. 07. 2012. Filmski manijak