Klint Istvud u trci za Oskara

15. 01. 2015. Autor: i.ž.

Podeli vest

Udruženje američkih reditelja nominovalo je 84godišnjeg reditelja u kategoriji najbolji igrani film, a zajedno sa njim i reditelje Ves Andersona i Alehandra Injaritua.

Ratna drama o Iraku, "Američki snajperista", reditelja Klinta Istvuda zaradila je od strane Udruženja američkih reditelja, nominaciju za najbolju režiji. Iako se nije predviđalo da će ovaj film biti viđen za nagrađivanje, kritičarima se svideo. U filmu Bredli Kuper (Bradley Cooper) tumači ulogu najsmrtonosnijeg snajperiste u istoriji američke vojske.

Pored Istvuda nominovani su i reditelji Vew Anderson (Wes Anderson) za film 'The grand Budapest hotel', Ričard Linklejter (Richrad Linklater) za film 'Odrastanje'(Boyhood), Alehandro Injaritu (Alejandro Inarritu) za film 'Birdman' i Morten Tildum (Morten Tyldum) za film o Alenu Tjuringu 'The Imitation game'.

Iako su nominacije za Injaritua, Andersona i Linklejtera bile očekivane, Tildum i Istvud su stvarno iznenađenje. Dejvid Finčer (David Fincher) je ovog puta preskočen za režiju filma 'Gone girl'. Favoriti za nagradu su Tildum i Injaritu, a dodela će se održati 7.februara.

Nominacije od strane Udruženja američkih reditelja obično su najave za nominacije za Oskara.

Broj predleda
0
Prethodna vest Sledeća vest
Popularno
Žerar Depardje se kune u Putina?

Žerar Depardje se kune u Putina?

Novopečeni ...

22. 05. 2013. Trivia

Glasaj za najbolji evropski film

Glasaj za najbolji evropski film

Glasaj za svoj ...

01. 09. 2015. Filmovi

Kletva 'Mračnog viteza'

Kletva 'Mračnog viteza'

Filmska franšiza ...

23. 07. 2012. Filmski manijak