Šerlok Holms na Berlinalu

14. 01. 2015. Autor: i.ž.

Podeli vest

Berlinski filmski festival otvara svoja vrata Šerloku Holmsu sa Ian Mekelenom, Verneru Hercogu kao i iranskom reditelju Jafar Panahiju.

Berlinski filmski festival najavio je najnoviji dodatak programu za 2015.godinu. Tu između ostalog spada i najnoviji film Iana Mekelena o poznim godina Šerloka Holmsa.

Ian Mekelen (Ian McKellen) igra Holmsa a čuvenu kućepaziteljku igra Laura Lini (Laura Linney). Film prati Holmsovu opsesiju njegovim poslednjim slučajem, istovremeno kad se desio i kasnije za vreme njegove penzije. Reditelj Bil Kodon (Bill Codon) objašnjava film kao veliku misteriju o tome ko je zapravo Šerlok Holms, ali i dirljiv film o tome šta nam se desi kad ostarimo.

Verner Hercog (Werner Herzog) će se predstaviti svojom najnovijom dramom Queen of the Desert, biografija koja prati avanturistkinju Gertrudu Bel. U filmsu igraju Džejms franko (James Franco), Robert Patison (Robert Pattison) a u glavnoj ženskoj ulozi pojavljuje se Nikol Kidman (Nicole Kidman). 

Bel je arheolog, špijunka, pisac i vladin zvaničnik koja je često putovala na Bliski istok početkom 20.veka i koja je pomogla u formiranju Iraka. Hercog je već radio na Bliskom istoku u svom sumornom poludokumentarnom filmu 'Lessons of darkness' koji prati Kuvajt na početku Golfskog rata.

Takođe, sa Bliskog istoka dolazi i Iranski reditelj Jafar Panahi sa svojim najnovijim filmom Taksi. Panahi je postao svetski poznat sa svojim filmom iz 2011 koji je prokrijumčaren na filsmki festival u kanu na USBu u torti. Nakon toga reditelju je izrečena kazna zabrane snimanja filmova od strane iranskih vlasti što je bilo propraćeno i osudom za širenje propagande protiv vlade.

Broj predleda
0
Prethodna vest Sledeća vest
Popularno
Žerar Depardje se kune u Putina?

Žerar Depardje se kune u Putina?

Novopečeni ...

22. 05. 2013. Trivia

Glasaj za najbolji evropski film

Glasaj za najbolji evropski film

Glasaj za svoj ...

01. 09. 2015. Filmovi

Kletva 'Mračnog viteza'

Kletva 'Mračnog viteza'

Filmska franšiza ...

23. 07. 2012. Filmski manijak