'Čista hemija' trijumfovala na dodeli Emi nagrada

26. 08. 2014. Autor: i.ž.

Podeli vest

Iako je favorit na sinoćnoj dodeli Emi nagrada bila serija 'Igra prestola', 'Čista hemija' je otisla kući kao apsolutni pobednik.

Sinoćna dodela Emi nagrada, koja se često naziva i TV Oskarom, nije bila naklonjena novijim serijama. Nakon što su mesecima svi pričali o novim serijama poput 'Pravi detektiv' (True detective) i 'Narandžasta je nova crna' (Orange is a new black), obe su prošle nezapaženo tokom ceremonije dodele.

Veče je pripalo 'Čistoj hemiji' (Breaking bad). Iako je prošla skoro cela godina od poslednje emitovane epizode, 'Čista hemija' je odnela pobede u vodećim kategorijama. Nagradu za najbolju seriju, drugu godinu za redom, za najbolju mušku ulogu Brajanu Krenstonu (Bryan Cranston), po četvrti put za redom. Takođe prošlogodišnji pobednici u ketegorijama za sporedne uloge, Ana Gan (Anna Gunn) i Eron Pol (Aeron Paul) ponovili su i ove godine svoj uspeh, a scenaristkinja Mojra Volej Beket je osvojila nagradu za najbolji scenario.

Nagradu za najboljeg reditelja odneo je Keri Fukunaga (Cary Fukunaga) za svoj rad na seriji 'True detectiv'(Pravi detektiv).

Glumica Džulijana Marguliz (Julianna Marguiles) dobila je Emi za najbolju žensku ulogu u seriji 'Dobra žena' (The Good Wife). Tu istu nagradu je osvojila i 2011. godine.

Emi za najbolji televizijski film osvojio je film o borbi jednog homoseksualnog aktiviste na početku epimedije side 80-ih godina, 'The Normal Heart'. 

Ceo spisak pobednika možete pogledati ovde.

Broj predleda
0
Prethodna vest Sledeća vest
Popularno
Žerar Depardje se kune u Putina?

Žerar Depardje se kune u Putina?

Novopečeni ...

22. 05. 2013. Trivia

Glasaj za najbolji evropski film

Glasaj za najbolji evropski film

Glasaj za svoj ...

01. 09. 2015. Filmovi

Kletva 'Mračnog viteza'

Kletva 'Mračnog viteza'

Filmska franšiza ...

23. 07. 2012. Filmski manijak