Vimu Vendersu nagrada za životno delo

21. 08. 2014. Autor: i.ž.

Podeli vest

Berlinski internacionalni filmski festival poznatiji kao Berlinale, uručiće 2015.godine reditelju Vendersu Zlatnog medveda za životno delo.

12.februara 2015.godine u okviru filmskog festivala Berlinale biće emitovan film "Wings of desire" reditelja Vima Vendersa (Wim Wenders).

"Želimo da odamo počast jednom od najvećih savremenih autora. Njegov rad kao reditelja, fotografa i autora i dalje inspiriše ostale reditelje", rekao je Diter Koslik (Dieter Kosslick), direktor Berlinskof festivala.

Venders je nesumljivo najuticajniji nemački reditelj svoje generacije. Njegov filmski stil uticao je i na umetničke kuće kao i na komercijalne reditelje širom sveta. Film koji ga je lansirao u svetsku filmsku orbitu je Pariz, Teksas, za koji je 1994.godine  osvojio Zlatnu palmu u Kanu.

Pored velikog uspeha u igranim filmovima, Venders je svetsku slavu stekao i radom na dokumentarnom filmu. Film Buena Vista Social Club prvi je ikad potpuno digitalni dokumentarni film, dok je Pina prvi dokumentarac rađen u 3D tehnologiji. Oba filma su bila nominovana za nagradu Oskar.

Venders je neumorni yagovornik digitalne i 3D tehnologije. Njegov sledeći igrani film, "Every thing will be fine", je 3D art drama u kojoj igraju Rejčel Mekadams (Rachel McAdams), Džejms Franko (James Franco) i Šarlota Gejnsburg (Charlotte Gainsbourg).

Broj predleda
0
Prethodna vest Sledeća vest
Popularno
Žerar Depardje se kune u Putina?

Žerar Depardje se kune u Putina?

Novopečeni ...

22. 05. 2013. Trivia

Glasaj za najbolji evropski film

Glasaj za najbolji evropski film

Glasaj za svoj ...

01. 09. 2015. Filmovi

Kletva 'Mračnog viteza'

Kletva 'Mračnog viteza'

Filmska franšiza ...

23. 07. 2012. Filmski manijak