Ljudska stonoga? Odvratno!

12. 04. 2010. Autor: s.p.

Podeli vest

Šta se dobije kada ljudima hirurški spojite čmar i usta? U biologiji se to zove ljudska centipeda, a na filmu - čisti horor!

Ove godine se sprema distribucija filma koji je po mnogima obeležio 2009., i to kao jedan od najužasnijih horora te godine. Koncept je vrlo bizaran - ludi doktor otima tri žrtve i hirurški povezuje njihove anuse i usta, stvarajući 'ljudsku centipedu', što je i naslov ovog filma ('Human Centipede (First Sequence)'.

Autor filma je holandski reditelj Tom Six koji se izjasnio kao fan politički nekorektnih filmova, a navodno je veliki fan radova kao što su 'Salo ili 120 dana Sodome'. Izjavio je da je na ideju došao tako što se s prijateljima šalio na račun zlostavljača dece i smišljao način kako da ih kazni. U ovom hororu glavne žrtve su, kao i obično, dve lepe Amerikanke koje su spojene međusobno, a jedna od njih je spojena i za japanskog turistu.


'The Human Centipede (First Sequence)', trejler.

Reditelje horora i inače optužuju za mržnju prema ženama, a ovaj reditelj će sigurno primati brojne takve optužbe. Za neke bi dokaz da ne voli žene mogao biti u tome što je pre režirao film 'Gay', a krunski dokaz njegove boleštine mogao bi biti u tome da se u jednoj sceni Japanac 'olakšava' u usta ženske žrtve.

Poremećeni doktor je po nacionalnosti Nemac, a Nemac i Japanac u filmu su očigledne aluzije na razne okrutne eksperimente na ljudima koje su vršile Sile Osovine za vreme Drugog svetskog rata. Danas se na filmu snimaju razne bizarne stvari, ali je prava tajna kako je neko uspeo da skupi novac i glumce za ovakav film. Odgovor je u tome da je autor 'Centipede' skrivao delove priče od finansijera, ali i od glumaca jer ga je većina njih odbila nakon prvog čitanja scenarija. Film je na kraju snimljen, a sada će ga u Americi po bioskopima i na DVD-u distribuirati IFC Films, firma koja je distribuirala i 'Antihrista'.

Za razliku od Von Triera, ovaj autor uopšte nije dobio dobre recenzije mainstrem kritike, ali je zato dobio pohvale na nekoliko horor web stranica. Nagrađen je na nekoliko horor festivala, pa autor za ovu godine najavljuje snimanje nastavka pod naslovom 'The Human Centipede (Full Sequence)', a u tom filmu spajaće se 12 pojedinaca.

Broj predleda
0
Prethodna vest Sledeća vest
Popularno
Žerar Depardje se kune u Putina?

Žerar Depardje se kune u Putina?

Novopečeni ...

22. 05. 2013. Trivia

Glasaj za najbolji evropski film

Glasaj za najbolji evropski film

Glasaj za svoj ...

01. 09. 2015. Filmovi

Kletva 'Mračnog viteza'

Kletva 'Mračnog viteza'

Filmska franšiza ...

23. 07. 2012. Filmski manijak