Edit i ja, druga dva

22. 08. 2008. Autor: z.m.

Podeli vest

Prvi srpski dugometražni animirani film je svoje predstavljanje imao na EXIT festivalu, a ovih se dana finalizira za premijeru u novembru.

'Technotise: Edit i ja'  je dugometražni animirani film, prvi koji se snima u Srbiji. Prvo – pa muško, reklo bi se kod nas na brdovitom Balkanu. Ovaj film Aleksandra Gajića temelji se na njegovom istoimenom stripu, a njegovo snimanje spremalo se čak osam godina. Na kraju je za realizaciju korišćena 2D, 3D i vektorska animacija, a film vizuelno jako liči na japansku animaciju s realističnim crtežima i statičnim pozadinama naglašene atmosferičnosti.

Radnja ovog neobičnog filma, koji je već zapeo za oko stranim medijima, smeštena je u Beograd 2074. godine. Glavni lik je Edit, prosečna studentkinja psihologije koja bezuspešno pokušava da položi jedan ispit. Nakon šestog padanja istog, odlučuje se za ekstreman potez – ugradiće sebi čip koji će joj pomoći da prođe ispit. Nakon ugradnje počinju da joj se dešavaju neobične svari i u njen život ulazi stranac kojeg ne može da se reši. Edit je osmišljena kao realističan lik s kojim se gledalac može lako poistovetiti, iako događaji koji je okružuju pripadaju naučnoj-fantastici.


'Technotise: Edit i ja', trejler

Likovima su glasove posudili poznati glumci - Sanda Knezević, Srđan Todorović, Nebojša Glogovac, Nikola Ðuričko, Marija Karan… Aleksandar Gajić, poznati srpski karikaturista, pre nekoliko godina se zainteresovao za animirane filmove, a ova njegova zanimljiva futuristična priča ima elemente misticizma, akcije i ljubavne priče. Ipak, naglasak je stavljen na kontrast između tehnologije koja neprestano napreduje i ljudske duše koja je nepromenjiva, a kako će to u završnici izgledati znaće se nakon premijere u novembru ove godine.

Broj predleda
0
Sledeća vest
Popularno
Žerar Depardje se kune u Putina?

Žerar Depardje se kune u Putina?

Novopečeni ...

22. 05. 2013. Trivia

Glasaj za najbolji evropski film

Glasaj za najbolji evropski film

Glasaj za svoj ...

01. 09. 2015. Filmovi

Kletva 'Mračnog viteza'

Kletva 'Mračnog viteza'

Filmska franšiza ...

23. 07. 2012. Filmski manijak