Dave Grohl režira dokumentarac

03. 05. 2012. Autor: i.ž.

Podeli vest

Pevač i frontman benda 'Foo Fighters' režiraće dokumentarac o Sound City muzičkom studiju u L.A.-u, koji je najpoznatiji je po tome što su upravo tamo bendovi 'Fleetwood Mac' i 'Nirvana' snimali svoje albume.

Frontman benda Foo Fighters i nekadašnji bubnjar Nirvane, Dave Grohl planira da u svoj CV doda i režiranje filma, zapravo dokumentarca o legendarnom muzičkom studiju u L.A.-u.  

Studio 'Sound City' postao je svetski poznat sredinom sedamdesetih godina 20.veka, kao studio u kojem je bend Fleetwood Mac snimio svoje najprodavanije albume 'Fleetwood Mac' i 'Rumours'. Dave Grohl je imao priliku da, kao bubnjar Nirvane, radi u tom istom studiju 1991.godine, dok je Nirvana snimala svoj drugi album 'Nevermind'. U ovom studiju snimali su i Neil Young (album 'After the Gold Rush'), Johnny Cash (album 'Unchained'), Arctic Monkeys (album 'Suck it and see').....

Nirvana, Smels like teen spitir (album 'Nevermind')

Grohl je izjavio za Variety da je 'Sound City' film o najboljem američkom muzičkom studiju...mestu gde se rađaju legende. Takođe Grohl smatra da je upravo ovaj studio bio svedok istorije rock'n'roll-a.

Fleetwood Mac, Dreams (album 'Rumours')

Broj predleda
0
Prethodna vest Sledeća vest
Popularno
Žerar Depardje se kune u Putina?

Žerar Depardje se kune u Putina?

Novopečeni ...

22. 05. 2013. Trivia

Glasaj za najbolji evropski film

Glasaj za najbolji evropski film

Glasaj za svoj ...

01. 09. 2015. Filmovi

Kletva 'Mračnog viteza'

Kletva 'Mračnog viteza'

Filmska franšiza ...

23. 07. 2012. Filmski manijak