Upoznajte 'Frankenweenie' porodicu

25. 07. 2012. Autor: i.ž.

Podeli vest

Originalni 'Frankenweenie' snimljen je još davne 1984.godine, film o dečaku koji 'oživljava' uz pomoć nauke svog psa. Naravno pas se vraća u život sa manjim promenama. Predstavljamo vam Viktora i njegovu porodicu u najnovijoj animiranoj adaptaciji Tima Burtona.

Prvi za predstavljanje je Viktor Frankestein (glas mu pozajmljuje Charlie Tahan). 


Victor Frankenstein desetogodišnjak pametnjaković Živi sa roditeljima i svojim psom Sparkijem, a zabavlja se tako što snima filmove i eksperimentiše u svojoj radionici na tavanu. Kada Sparki slučajno pogine u saobraćajnoj nesreći, Viktor ga vraća u život uz pomoć nauke. 

Sledeći na listi je Sparki. On je razigrani bul terijer čija se radoznalost graniči sa Viktorovom. Sparki najviše voli da juri loptu i glumi u Viktorovim kućnim filmovima.

Gospodin i gospođa Frankenstein (glasove pozajmljuju Catherine O'Hara i Martin Short). Gospodin Frankenstein radi u putničkoj agenciji i voli da deli savete svom sinu. Ponosan je na Viktorova dostignuća ali je zabrinut zbog oga što Viktor nema prijatelje osim Sparkija. Ohrabruje sina da se priključi košarkaškom timu. Gospođa Frankenstein ohrabruje Viktora u njegovim naučnim paduhvatima čak i kada joj pola kuhinje završi na tavanu. Njih dvoje imaju veseo i lep odnos. 

Elsa Van Helsing (Winona Ryder) je Viktorova drugarica iz razreda. Ona je ujedno i Viktorova prva komšinica koja živi sa svojim ujakom i ima pudlicu Persefonu. Elsa saoseća sa Viktorom kada Sparki ugine.

Persefona je Esin pas. U ptanju je savršeno očetkana crna pudlica. Neustrašivo je odana Elsi. Nakon prvog susreta u parku sa Sparkijem razvija je neverovatna privlačnost.

Toshiaki (James Hiroyuki Liao) je ultra takmičarski tip koji ne preza ni pred kim i ni pred čim. Uživa da pobeđuje Viktora u svim igrama, makar to značilo i da potkrada njegove ideje na školskim sajmovima nauke. 

Bob (Robert Capron) je mamin sin, dobrodušan dečko koji je lako povodljiv. Bob svuda prati Toshiakija, ali je takođe i prvi koji sve prizna Viktoru kada se zaglibi preko guše u nevolji.  

Bobova mama (Conchata Ferrell) je prava debeljuca, domaćica iz predgrađa koja je sklona histeriji kada stvari ne idu po planu. Ima jedan veoma pojednostavljen i stereotipski pogled na život. Stalno zvoca svom sinu Bobu i veruje da su njene namere u njegovom najboljem interesu. 

Animiranii film 'Frankenweenie' u bioskopima se očekuje u oktobru ove godine.

Broj predleda
0
Prethodna vest Sledeća vest
Popularno
Žerar Depardje se kune u Putina?

Žerar Depardje se kune u Putina?

Novopečeni ...

22. 05. 2013. Trivia

Glasaj za najbolji evropski film

Glasaj za najbolji evropski film

Glasaj za svoj ...

01. 09. 2015. Filmovi

Kletva 'Mračnog viteza'

Kletva 'Mračnog viteza'

Filmska franšiza ...

23. 07. 2012. Filmski manijak