Larsu von Trieru ipak nije žao

22. 09. 2011. Autor: i.ž.

Podeli vest

Raditelj filma "Melancholia" kaže da mu ipak nije žao zbog kontroverzne izjave koju je dao u vezi Hitlera na filmskom festivalu u Kanu.

Lars von Trier je povukao nazad svoje izvinjenje zbog kontroverzne izjave o Hitleru, koju je dao na ovogodišnjem festivalu u Kanu.

Nakon projekcije njegovog filma "Melancholia" za novinare, von Trier je odgovorio na pitanje vezano za njegovo nemačko poreklo, da razume nacističkog vođu. Nakon toga reditelj je udaljen sa festivala i izrečena mu je zabrana prisustvovanju istog.

Trier je po povratku u rodnu Dansku, više puta izrazio svoje žaljenje zbog svoje izjave, ali ovog meseca u intervjuu za GQ, von Trier je to povukao nazad i rekao kako su izvinjenja bili iznuđena i pod pritiskom i da nije bio iskren dok ih je iznosio.

"Mislim da ne postoji ispravna ili pogrešna stvar koja može da se kaze. Mislim da sve može da se kaže. To je veoma u mom stilu...Kada bih izjavio da mi je žao zbog onoga što sam rekao praktično bih priznao da mi je žao zbog toga što sam takav kakav sam. To bi me uništilo kao osobu", izjavio je Lars von Trier i dodao "To nije istina. Nije mi žao. Nije mi žao zbog onoga što sam rekao. Nije mi žao što sam se našalio. Žao mi je što nisam bio jasniji sa tim da je u pitanju bila šala."

Reditelj je na kraju izjavio da je on možda čudak u tom pogledu jer ne žali zbog nečega što mu je u prirodi.

Pitamo se, šta će sledeće izjaviti?

Broj predleda
0
Prethodna vest Sledeća vest
Popularno
Žerar Depardje se kune u Putina?

Žerar Depardje se kune u Putina?

Novopečeni ...

22. 05. 2013. Trivia

Glasaj za najbolji evropski film

Glasaj za najbolji evropski film

Glasaj za svoj ...

01. 09. 2015. Filmovi

Kletva 'Mračnog viteza'

Kletva 'Mračnog viteza'

Filmska franšiza ...

23. 07. 2012. Filmski manijak