Steven Soderbergh menja karijeru?

31. 08. 2011. Autor: i.ž.

Podeli vest

Čuveni reditelj Steven Soderbergh napušta svet filma kako bi se posvetio celodnevnom poslu slikara i ovoga puta je ozbiljan u svojoj nameri.

Reditelj Steven Soderbergh je u intervjuu koji je dao New York Timesu u svom atelljeu na Manhattanu, potrvdio svoje namere. Izjavio je da ga zanima da istraži i drugačije umetnosti pored filma, dok još uvek ima i vremena i mogućnosti za to. "Ako ne budem bio dobar u tome i ako ostanem bez novca, napraviću još jedan u nizu "Ocean" film", izjavio je.

Soderbergh priča o povlačenju još od 2009.godine, kada je izjavio da ima jop samo dva filma da snimi pre nego se povuče. U pitanju su Liberace, sa Matt Damonom i Michaelom Douglasom i Man from U.N.C.L.E. u kojem je trebalo da glumi George Clooney. Clooney je odustao od projekta pa nije poznata budućnost filma. U međuvremenu Soderbergh je režirao druge filmove: špijunski triler Haywire, Contagion, a u preprodukciji je draga o striperu Magic Mike.

Matt Damon je u decembru 2010.godine potvrdio za L.A.Times planove o povlačenju Soderbergha, na šta je sam reditelj rekao da je sve preuveličano i da je Damon diskretan kao četrnaestogodišnja devojčica.

Pa izgleda i nije tako preuveličao stvar. Ako Soderbergh nastavi ozbiljno sa svojim planovima, bioskope ćemo zameniti galerijama da bismo videli njegova dela.

Broj predleda
0
Prethodna vest Sledeća vest
Popularno
Žerar Depardje se kune u Putina?

Žerar Depardje se kune u Putina?

Novopečeni ...

22. 05. 2013. Trivia

Glasaj za najbolji evropski film

Glasaj za najbolji evropski film

Glasaj za svoj ...

01. 09. 2015. Filmovi

Kletva 'Mračnog viteza'

Kletva 'Mračnog viteza'

Filmska franšiza ...

23. 07. 2012. Filmski manijak

Tagovi

Vezani članci

Steven Soderbergh, 'oće piški, neće piški

05. 09. 2011. 16:34 >> 22:36

Steven Soderbergh, 'oće piški, neće piški