Superbad - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Superbad

Superbad

Superbad (2007.)

Sony Pictures Entertainment

114' komedija, tinejdžerski

Režija:           Greg Mottola

Uloge: Jonah Hill, Michael Cera, Christopher Mintz-Plasse, Seth Rogen, Bill Hader, Emma Stone

Scenario:        Seth Rogen, Evan Goldberg

Producent/i:   Judd Apatow, Shauna Robertson

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službena stranica
imdb

Superbad

Prosečna ocena Glasova Tvoja ocena Ocjeni film

5.00
1
0.00

Evan i Seth se vole. Stvarno se vole. A nisu gay, naprotiv, jaaaako vole devojke i sve bi preduzeli samo da i one zavole njih.

Evan (Michael Cera) i Seth (Jonah Hill) zajedno su prošli kroz sve užase srednje škole i sada broje poslednje dane do mature i do svojeg rastanka. Otići će na različite fakultete, što će verovatno uzdrmati njihovu nameru da zauvek ostanu najbolji prijatelji. Ali šta je – tu je. Prilika za grand finale pruža im se kad ih najpopularnije devojke u školi pozovu na tulum povodom završetka škole. Ali, zahtevaju od njih da nabave piće što je problem jer su obojica, naravno maloletni.

Tu u pomoć priskače prijatelj Fogell (Christopher Mintz-Plasse), još veći šmokljan od njih dvojice koji nabavlja lažnu ličnu kartu na ime McLovin (dvoumio se između toga ili Mohammid). Ali dok kupuje piće, u prodavnicu upada lopov, dolazi policija i počinju peripetije koje opasno ugrožavaju Evanov i Sethov plan da izgube nevinost tako što će svoje devojke iz snova prvo opiti pa iskoristiti.


'Superbad' trejler

Inače, reč 'fuck' se u filmu pojavljuje tačno 186 puta, a od toga je 84 puta izgovara Seth. Zbog psovki, seksa, nasilja, lakih droga i alkohola – koje konzumiraju redom tinejdžeri - film je u Americi zabranjen mlađima od 18 godina. Ipak na snimanju nije bilo ni 'a' od alkohola jer su vodku zamenili vodom, žestinu sokom od jabuke, a pivo onim bezalkoholnim.

Film je posebno 'superbad' jer su scenaristi Seth Rogen i Evan Goldberg ('Da Ali G Show') scenario napisali kad im je bilo samo 13 godina i to: 'zato da vidimo možemo li zaista da napišemo film'. Njih dvojica su bili i ostali najbolji prijatelji pa su zato i glavni likovi u fimu imena dobili po njima.

Publika i kritika su podjednako dobro prihvatile film, na Rotten Tomatoes ima visokih 87 %, a na Imdb-u je ušao među 250 najbolje ocenjenih filmova. Retki kritičari kažu da je ovo još jedna glupava tinejdžerska komedija, ali ne poriču da ima urnebesnih scena. Ili, kako je napisao kritičar Guardiana: 'film je pomalo loš, ali samo mrzovoljna puritanska zanovetala mogu reći da nije smešan.'

Linkjet

JLC na Mostri

JLC na Mostri

Personalizovani Reverso sat nagrađenima za najbolji film i najbolju glumu ...