Cinema city

09. 06. 2011. Autor: i.ž.

Podeli vest

CINEMA CITY - ceo grad je bioskop!

Internacionalni Festivala filma i medija Cinema City održaće se od 18 do 25. juna 2011. u Novom Sadu. Tokom osam dana Novi Sad će postati grad - festival, sa bogatim filmskim, muzičkim i akademskim programima.

Programski koncept festivala predviđa filmski, muzički i akademski program kao i Media art program koji se odvijaju na više od 20 lokacija u Novom Sadu. 

Filmski program predstaviće 14 selekcija domaće i strane produkcije, sa tri takmičarske selekcije i brojnim retrospektivama. Preko 150 filmova, više od sto premijera prikazivaće se na 5 indoor i 4 outdoor lokacije, a festival dodeljuje 20 nagrada za domaći, internacionalni i low budget film.

Muzički program festivala Cinema City održava se na magičnoj Petrovaradinskoj tvrđavi kao i na atraktivnim lokacijama u centru grada. Muzički program obuhvata spektakularne žurke otvaranja i zatvaranja za 20 000 ljudi, kao i brojne koncerte, VIP partije i prijeme za goste festivala.

Akademski program sastoji se od preko 30 panela sa učesnicima iz više od 10 zemalja. Filmski umetnici, teoretičari, kritičari, predstavnici filmskih institucija, tokom akademskog programa otvaraju veoma značajne teme za filmsku umetnost i filmsku industriju.

Cinema City ima više od 500 akreditovanih gostiju, među kojima su filmski autori, reditelji, glumci, predstavnici svetskih festivala i filmskih institucija, novinari, umetnici. Pored prestižnih imena iz sveta filma, festival u okviru selekcije “Up to 10 000 bucks” ugosti preko 300 mladih autora, koji predstavljaju budućnost domaće i svetske kinematografije.
U okviru kompetitivnog dela Festivala filma i medija Cinema City specijalizovani žiri dodeljivaće nagrade u više kategorija. 

Žiri takmičarskog programa internacionalnog i domaćeg dugometražnog filma dodeljuje nagrade za sledeće kategorije:
  • U okviru selekcije Exit Point nagrade za najbolji film, najbolju režiju, najbolju ulogu.
  • U okviru selekcije Nacionalna klasa nagrade za najbolji domaći film, najbolju režiju, najbolji scenario, najbolju glavnu mušku ulogu,  najbolju glavnu žensku ulogu, najbolju kameru, najbolju montažu, najbolju muziku, najbolju scenografiju i najbolji kostim.
  • U okviru selekcije Up to 10.000 Bucks nagrade za najbolji film, drugo i treće mesto.

www.cinemacity.org

Broj predleda
0
Prethodna vest
Popularno
Žerar Depardje se kune u Putina?

Žerar Depardje se kune u Putina?

Novopečeni ...

22. 05. 2013. Trivia

Glasaj za najbolji evropski film

Glasaj za najbolji evropski film

Glasaj za svoj ...

01. 09. 2015. Filmovi

Kletva 'Mračnog viteza'

Kletva 'Mračnog viteza'

Filmska franšiza ...

23. 07. 2012. Filmski manijak