Podeli vest

Premijerno!

16. 04. 2012.

Sve je bliže letnja filmska sezona i sezona blockbustera. Sredina aprila je vreme da se izbace filmovi sa nešto manjim očekivanjima.

Američka letnja sezona počinje sa Avengersima 4.maja, a kod nas malo ranije sa premijerom Battleshipa već u četvrtak, 18.aprila.

Za vikend (13-15.aprila) premijeru u američkim bioskopima imalo je 3 filma u širokoj distribuciji, dok su se u ograničenoj distribuciji našla još 4 interesantna naslova.

Počnimo od najvažnijeg i najboljeg sudeći po ocenama kritike. To je film Jossa Whedona (Buffy, Firefly) 'The Cabin in the Woods'. Priča o pet prijatelja koji odlaze u udaljenu kolibu u šumi. Počinju da se dešavaju čudne stvari, ali ako mislite da znate ovu priču razmislite još jednom. Joss Whedon i Drew Goddard su za vas napravili mnoštvo iznenađenja, a naizgled standardan horror film ima veliki twist u svojoj priči.

Nakon nekoliko godina odugovlačenja zbog propasti studia MGM, ovaj film Joss Whedona je dugo čekao na svoju realizaciju a sada je konačno pred nama. Iz trailera možete zaključiti da je ubačen sci-fi spin na dobro poznato slasher horor priču. Recenzije scenarija su bile veoma uspešne, prvenstveno zahvaljujući Whedonom prepoznatljivim britkim dijalozima i iznenađenjima sa netradicionalnim završetkom. Pravi uvod za, nadajmo se, veoma uspešno filmsko leto.

 Trailer 'Koliba u šumi'

Drugi novitet je film Lockout po scenariju Luca Bessona. Priča možda i previše podseća na 'Bekstvo iz New Yorka' samo što je smeštena u svemir. Naime, izbija pobuna u svemirskom zatvor, a kao taoc ostaje ni manje ni više nego predsednikova kćerka. Ukoliko progutate ovo film postaje zabavan. Jedini ludak koji može da je spasi je Snow (Snake Pliskin), čovek koji je uvek na granici sa zakonom i najbolji čovek kada treba uraditi nešto nemoguće.

Francusko – američka koprodukcija filma sigurno ne očekuje neke značajnije rezultate na box officu, ali istovremeno usko je namenjena svojoj žanrovskoj publici (B sci-fi akcioni film). Interesantno je da se film snimao i u Beogradu tako da možemo očekivati neke poznate lokacije. Premijera u Srbiji 23.april.

 Trailer 'Lockout'

Treći novitet je film braće Farelli 'The Three Stooges'. Iskreno, zaista ne znam ko može da se nasmeje na ovakvu vrstu humora. Larry, Curly i Moe su možda bili smešni početkom 20.veka  ali smisao za humor se itekako promenio tako da je danas čak i Adam Sandler smešniji od ovog trasha. Film koji treba izbeći po svaku cenu.

U ograničenoj distribuciji premijerno su prikazani sledeći filmovi:

Detention - Zabavan teen slasher koji veoma podseća na Scream, pa čak u traileru možete videti jednu Scream referencu. A pored svega tu je i Josh Hutcherson aka Hunger Games Peta tako da je uspeh garantovan za ovaj mali nezavistan filmić.

 Trailer 'Detention'

Drugi film je Here. Film smešten u prelepe krajeve Armenije prati kratko, ali intezivno putovanje između američkog inžinjera za mapiranje i lokalne žene koja se pasionirano bavi fotografijom. Kako se njihovo putovanje bliži kraju oni moraju odlučiti kako dalje...Film je sa velikim uspehom prikazan na ovogodišnjem Sundance filmskom festivalu, a ukoliko se još dvoumite da li treba da ga pogledate, pogledajte trailer...

 Trailer 'Here' 

Takođe u ograničenoj distribuciji pojavio se dugo očekivani film The Lady - Luca Bessona o dobitnici nobelove nagrade za mir i političkoj aktivistkinji u Burmi - Aung San Suu Kyi. 

The Lady je politički film o žrtvovanju svoje i porodične sreće zarad viših ciljeva. Borba za mir i demokratiju Burme kroz objektiv Luca Bessona. Definitivno za gledanje.

 Trailer 'The Lady' by Luc Besson 

Treći film je kanadski kandidat za Oskara i film koji je dobitnik mnoštva filmskih nagrada širom sveta 'Monsieur Lazhar'. Kada nastavnik u osnovnoj školi izvrši samubistvo posle završenih časova, direktor teško dolazi do njegove zamene. Bachir Lazhar, 45 godišnji alžirski imigrant koji traži politički azil u Quebecu aplicira za posao sa svojih 19-godina iskustva iz druge zemlje. Kulturološka razlika postoji ali humanost je svugde ista. Film će teško da se pojavi u bioskopima tako da ... psstt pstt postoji torrent...

 Trailer 'Monsieur Lazhar' 

I poslednji film koji je premijerno počeo da se prikazuje ove nedelje je 'Woman Thou Art Loosed!: On the 7th Day'. Već viđena priča o idealnoj porodici i neočekivanoj otmici njihove kćerke… booored! Pogledajte trailer ukoliko baš morate…

Trailer 'Woman Thou Art Loosed!: On the 7th Day'

Broj predleda
0

Ivana Zivkovic

Urednik

26

Postova