Podeli vest

Kratki rezovi - najnovije filmske vesti

10. 02. 2012.

Hugh Grant nije napustio Bridget Jones, Harrison Ford ipak neće biti novi/stari Blade Runner, a Karate kid uzvraća udarac...

Arnie i Stallone postaju nerazdvojni tandem. Pored istrošenih Plaćenika u Expendables 2 oni će se pojaviti iu novom filmu The Tomb u kojem će bežati iz modernog zatvora iz koga niko nije pobegao.

Eli Roth, majstor slasher horora i nije baš tako omiljen među bioskopskom publikom prvenstveno zbog grafičkih prikaza scena nasilja. Njegov novi film je triler o zemljotresu Aftershock na osnovu istinitog događaja, čitaj zemljotresa koji je zadesio Čile 2010. godine.

Puno se prašine diglo oko novog rimejka - nastavka Blade Runnera Ridleya Scotta, Harrison Ford se ipak neće pojaviti u filmu, a producenti će pokušati napraviti upravo ono što je napravio Ridley sa prequelom Aliena - Prometheusom, zasebnu priču koja se oslanja kultni film.

Robert Rodriguez režiraće nastavak filma Machete koji će se inspirativno zvati Machete Kills. E sada da je bar neko bio impresioniran originalom, pa da ova vest ima neku relevantnost.

Ukoliko ste zaboravili na film Plava Laguna stiže rimejk. Da se podsetimo film je lansirao karijere Brooke Shields i Mille Jovovich, a novi zatočenici pustog ostrva su australijski glumci Brenton Thwaites i Indiana Evans.

Fox je otkupio prava za seriju dečijih knjiga Fancy Nancy koje će dobiti svoju filmsku verziju.

Hugh Grant ipak nije napustio produkciju filma Bridget Jones' Baby zbog kako je nagađano lošeg scenarija. Film će i dalje da se snima kako je bilo planirano. Renee Zellweger i Colin Firth su potvrdili svoje pojavljivanje u filmu.

Horor film koji je iznenadio sve, Insidious, dobiće i svoj nastavak. Ako kažemo da je film imao budžet od 1,5mil$, a zaradio 150mil$ širom sveta biće vam jasno i zašto. Režiser James Wan stajaće i iza nastavka.

Dodela Oskara ove godine biće bez prezentacije originalnih pesama. Naime, odlučeno je da se dve numere iz filma Rio i Muppets ne izvode na sceni, već da se samo dodeli nagrada. Ako je čak i Eddie Murphy napustio ovaj show možemo da zaključimo da je dodela Oskara u velikim problemima.

Rango je proglašen za najbolji animirani film na 39.dodeli nagrada za animirane filmove. I eto na koga treba da se kladite u trci za Oskara za najbolji animirani film.

Na Sundance festivalu veliku pažnju privukao je film Smashed u kojem Mary Elizabeth Winstead tumači profesorku koja ima problema sa alkoholom i mi pratimo njen put ka trežnjenju. Film je otkupio studio Sony Pictures Classic za širu distribuciju.

Devojka sa tetovažom zmaja Lisbeth Salander ili Rooney Mara je izjavila da bi volela da glumi u hollywoodskim verzijama sledeća dva filma Millenium trilogije.

Jason Statham pojaviće se u glavnoj ulozi u novom filmu Briana De Palme, Heat. Reč je o rimejku originalnog filma sa Burt Reynoldsom smeštenom u svet klađenja.

Vampir Lestat trebalo bi da se vrati u bioskope. Najpoznatiji vampir iz knjiga Anne Rice trebao bi da se pojavi u filmu koji se pravi po knjizi The Tale of the Body Thief, četvrtoj knjizi iz serije Vampirske hronike. Da se podsetimo pre su već snimljeni Intervju sa vampirom - na osnovu prve knjige i Kraljica prokletih koja je objedinila drugu i treću knjigu. Poprilično neuspešno ako mogu da dodam.

Bilo je pitanje vremena kada će početi sa snimanjem nastavak Karate Kida. Film sa malim Will Smithom koštao je 40mil$, a zaradio je 300mil$. Logično, sledi nastavak. Za razliku od nastavka originalnog Karate Kida kada smo išli sa zapada na istok, u novoj verziji trebalo bi da idemo sa istoka na zapad. Karate kid uzvraća udarac...

Broj predleda
0

Ivana Zivkovic

Urednik

26

Postova