Podeli vest

Premijerno

07. 02. 2012.

Sa malim zakašnjenjem (za sve krivim sneg) stiže rubrika Premijerno u kojoj možete da pogledate i upoznate filmove koji su se pojavili u američkim bioskopima za vikend od 3-5 februara.

Iako se očekivalo da će bioskopska publika zanemariti ovonedeljne filmove zbog Superbowl utakmice, koja je kao nacionalni praznik, to se ipak nije desilo. Premijerno su se prikazala 3 filma u širokoj distribuciji i 4 filma u ograničenoj distribuciji. Krenimo redom:

Najiščekivaniji film meseca februara, bar za mene, je film Chronicle iza kojeg stoji 20th Century Fox. Priča prati tri srednjoškolska prijatelja koji pronalaze misteriozni krater i dobijaju supermoći – snaga, telekinza, letenje i neuništivost. Međutim, za razliku od superheroja, naši junaci otkrivaju da je mnogo bolje zabavljati se sa ljudima. Ubrzo će saznati, da citiram Spidermana, da sa velikom moći dolazi velika odgovornost, tačnije da je samo korak do tamne strane… Antiheroji su uvek mnogo interesantniji od dosadnih savršenih superheroja. Film je prijatno iznenadio i uspeo da ostvari odlicnih 22 mil$ za prvi vikend. Hronike mozemo pogledati od 23. februara u našim bioskopima!

Druga premijera ove nedelje je porodično ekološki film o spasavanju kitova. Odlična glumačka ekipa sa Kristin Bell, Drew Barrymore i Johnom Krasinskim, ali ovakvi filmovi uobičajeno završe u nedeljno poslepodne kada nema ništa pametnije da se gleda na televiziji. Još jedna činjenica: ovo ipak nije Disneyev film da bi ostvario uspeh kao Dolphin tales.

Treći novitet je britanski film The Woman in Black. Harry Potter / Daniel Radcliffe je odrastao i odlučio je da pobegne od dečijih filmova pravo ka horror trilerima. Pratimo mladog advokata koji dolazi u udaljeno selo kako bi sortirao papire nedavno preminulog klijenta. Dok radi u usamljenoj kući, počinje da otkriva tragične tajne i da primećuje obrise misteriozne žene koja je obučena samo u crno. Najprijatnije iznenađenje prošlog vikenda, film je ostvario sjajan rezultat na box office sa 21mil$.

U ograničenoj distribuciji pojavila su se čak četiri filma:

Prvi je još jedan horror The InnkeepersNakon 100 godina postojanja kafane The Yankee Pedlar Inn donesena je odluka da se ona zatvori. Njeni poslednji radnici su Claire i Luke koje interesuje da li su istinite glasine da ovo mesto nastanjuju duhovi. Ovi neobični lovci na duhove počinju da doživljavaju čudne stvari…Kakve pitate se, pogledajte trailer..

Drugi film je britanski film Kill List, jedan od boljih britanskih trilera u poslednje vreme. Osam meseci nakon neuspešno obavljenog posla u Kijevu, Jay ostaje plaćeni ubica bez posla, novca i zdravstvenog osiguranja. Ali kada njegov poslovni partner dođe na večeru i ubedi ga da prihvati novi rizični zadatak, Jay se pronađe u situaciji da dobije veliku zaradu za tri naizgled laka ubistva. Međutim, ubrzo će shvatiti da svaki posao ima svoju cenu.

Britanci su izgleda okupirali bioskope u većim američkim gradovima tako da je i treći film britanski – Perfect Sense. Glavne uloge tumače Eva Green i Ewan McGregor. Susan je epidemiološkinja koja otkriva da se pojavljuju slučajevi u kojima ljudi počinju da gube svoja čula. Epidemija je tek u začetku, a Susan istovremeno započinje romansu sa Michaelom. U situaciji kada će se svet promeniti za sva vremena, njihova ljubav deluje uzaludno. Pogledajte trailer, meni ovaj film obećava , ali opet ja sam fan epidemioloških filmova…

I na kraju ove nedelje postoji samo jedna celebrity osoba koja je okupirala sve medije. Ona je Madonna. Pored nastupa na Superbowlu dolazi nam i njen film W.E. sa talentovanom Abbie Cornish u glavnoj ulazi. Madonna se našla u ulozi režisera i ko-scenariste.

W.E. je priča od dve emotivne odlučne žene – Wally Winthrop i Wallis Simpson. Njih razdvaja 60 godina. U 1998.godini mlada devojka u New Yorku, Wally Winthrop je opsednuta sa, za nju, savršenom ljubavnom pričom – kralj Edward VIII se odrekao krune i britanskog prestola kako bi bio sa ženom koju je voleo - Wallis Simpson. OK, svima nam je jasno da svi imamo predrasude kada se Madonna približi filmskom svetu.  Međutim, preliminarne kritike i reakcija publike kaže da čak i Madonni treba dati novu šansu.

 

 

 

 

 

Broj predleda
0

Ivana Zivkovic

Urednik

26

Postova